Ο Δήμος σε απάντηση του δημοσιεύματος 19/02/2017 περί «πείνας στο Φιλιατρινό Καρναβάλι»

ΤΟΠΙΚΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

20/2/17

Ο Δήμος & η Κοινωφελής Επιχείρηση σχετικά με τις δαπάνες των καρναβαλικών εκδηλώσεων 2017 και σε απάντηση του δημοσιεύματος 19/02/2017 “filiatranet.gr” , περί «πείνας στο Φιλιατρινό Καρναβάλι στο Δήμο Τριφυλίας» ενημερώνει τα εξής :
Με μια προσεκτικότερη ανάγνωση της Απόφασης Προέδρου της Κοιν. Επιχείρησης, που δημοσιεύτηκε στις 17/02/2017, μπορεί κανείς να υπολογίσει πως οι δαπάνες ανέρχονται για τη
• Δ.Ε. Αετού (εκδηλώσεις στο Κοπανάκι, στην Πολυθέα και στον Αετό) 793,20 €
• Δ.Ε. Αυλώνος (εκδήλωση στο Καλό Νερό) 273,20 €
• Δ.Ε. Κυπαρισσίας (εκδηλώσεις στην Κυπαρισσία & στους Αρμενιούς) 1.381,60 €
• Δ.Ε. Φιλιατρών (Φιλιατρινό Καρναβάλι) 2.340,00 €
• Δ.Ε. Γαργαλιάνων (εκδηλώσεις στους Γαργαλιάνους, τη Μαραθόπολη και τον Πύργο) 1.972,00 €
Επιπλέον 124,00 € για εκτυπώσεις αφισών όλων των Δημ. Ενοτήτων, πλην αυτών για το Φιλιατρινό Καρναβάλι. Το συνολικό ποσό των δαπανών ανέρχεται σε 6.884,00 €.

Η κατανομή των δαπανών έγινε ανάλογα με τα αιτήματα των Δ.Ε. , τη διαχείριση αυτών με τον καλύτερο οικονομικά τρόπο, αλλά και την ανάγκη διάχυσης των παιδικών καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλες τις Δημ. Ενότητες, ώστε όλα τα παιδιά του Δήμου – και αυτά που δεν έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης για να παρακολουθήσουν το Φιλιατρινό Καρναβάλι – να ζήσουν τη χαρά της αποκριάς.

Η περσινή δαπάνη για Φιλιατρινό Καρναβάλι ανήλθε στο ποσό των 2.660,00 €, περιλαμβάνοντας την προμήθεια μπάστακα αξίας 1.845,00 €, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί και φέτος χωρίς να απαιτηθεί νέα δαπάνη. Δηλ. η διαφορά ανέρχεται στο ποσό των 320,00 € σε σχέση με πέρυσι , χωρίς όμως ο Δήμος και η Κοιν. Επιχείρηση να αρνηθεί δαπάνη που της ζητήθηκε από την Καρναβαλική Επιτροπή. Μήπως άραγε θα έπρεπε να εφευρεθεί δαπάνη, μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων ;;;

Ας χαρούμε όλοι την Αποκριά, χωρίς δημιουργία γκρίνιας και αντιπαραθέσεων, χωρίς να υπάρχει αντικείμενο.

Ο Δήμος, η Κοινωφελής Επιχείρηση και η Καρναβαλική Επιτροπή σε συνεργασία με τους συλλόγους της πόλης και εθελοντές δουλεύουν για την ανάδειξη, προβολή και καθιέρωση του Φιλιατρινού Καρναβαλιού με εργατικότητα, πολύ επιμονή, φαντασία, κέφι και προσήλωσή στο στόχο τους.

Αφήστε μια απάντηση