Δήμος Τριφυλίας: Ανακοίνωση για την Λειτουργία Αστυνομικών τμημάτων και εγκληματικότητας

11/10/17

Η κοινωνία της Τριφυλίας πάγωσε στο άκουσμα του τραγικού γεγονότος στη Δημοτική Κοινότητα Κοπανακίου και η τοπική κοινωνία πέρα από την ανασφάλεια ζει πλέον με τον πανικό, το φόβο, αλλά και την αίσθηση της εγκατάλειψης .
Όταν χρειάστηκε την Αστυνομία να είναι εκεί, δεν ήταν. Πέρασαν 45 λεπτά, που φάνταζαν χρόνια για να φανεί και έφτασε μετά και από το ΕΚΑΒ .
Δεν είναι φυσικά το μόνο γεγονός. Λίγους μήνες πριν έγινε η διάρρηξη του ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς στην ίδια Δημοτική Κοινότητα .


Και δεν είναι μόνο αυτά. Δεκάδες σπίτια είναι στο έλεος των ληστών .
Και φυσικά δεν είναι τοπικό φαινόμενο. Το ίδιο αίσθημα απογοήτευσης και ανασφάλειας υπάρχει σε όλο το Δήμο μας .
Όχι πώς τα στελέχη των Αστυνομικών Τμημάτων δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Όχι πως δεν υπερβάλλουν εαυτούς και έχουν γι αυτό τον απόλυτο σεβασμό μας.
Αποδείχτηκε που μας οδήγησε η μεγάλη αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Τμημάτων, που την είπαν μεταρρύθμιση και εμείς την ζούμε σαν τραγωδία .
Αποδείχτηκε η εις πολλούς υποσχόμενη καλύτερη στελέχωση των Α.Τ. πως δεν έγινε ποτέ, γιατί δεν είχαν την πρόθεση. Απλά στο προϋπάρχον προσωπικό ανατέθηκαν περισσότερες υποχρεώσεις .


Μας υποσχέθηκαν καλύτερη αστυνόμευση δεν την είδαμε . Μας υποσχέθηκαν μεγαλύτερη ασφάλεια, δεν τη νοιώσαμε .
Ήταν θέμα χρόνου να αποδειχτούν όλα όσα προβλέψαμε .
Ήταν νομοτελειακά βέβαιο ότι θα καταλήγαμε εδώ και θα δούμε και πολλά άλλα που δεν έχουμε την διάθεση να ζήσουμε .
Τα λάθη όμως μπορούν και πρέπει να διορθώνονται. Θέλει αυτοκριτική Βγάλτε από το μυαλό σας τη σκέψη να κλείσετε και άλλα Αστυνομικά Τμήματα.


Ξανανοίξτε τα κλειστά Α.Τ . Θέλει τόλμη .
Στελεχώστε τα υπάρχοντα Α.Τ. Θέλει συνέπεια .
Δώστε την δυνατότητα σε ανθρώπους ικανούς και άξιους να αποδώσουν την εργασία τους και να προσφέρουν στην κοινωνία. Θέλει λογική .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *